Bouwprojecten

Uitbreiden als uitstekend alternatief voor verhuizen

Opeens heeft u tekort aan ruimte of wilt u een andere indeling. U kunt natuurlijk verhuizen, maar heeft u al eens gedacht aan een verdieping op uw huis? Met een dakopbouw creëert u de gewenste extra ruimte. Vooral voor woningen met een plat dak is een dakopbouw relatief goedkoop. Er hoeft namelijk geen extra fundering aangebracht te worden.

Dennis Blok biedt hierin maatwerkoplossingen. Elke dakopbouw wordt zodanig ontworpen dat dit geheel opgaat in de bestaande uitstraling van uw huis. De traditionele uitstraling van de gevel en de ramen wordt doorgezet in het nieuw te bouwen gedeelte.

De dakopbouw wordt geplaatst op de bestaande binnenmuren, het oude dak wordt verwijderd en er wordt een nieuwe vloer geplaatst. Het nieuw ontstane deel van het trappenhuis wordt exact hetzelfde uitgevoerd als het bestaande deel waardoor het één geheel wordt. Vanzelfsprekend voldoen de dakopbouwen van Dennis Blok aan de eisen van het huidige bouwbesluit.

dakopbouw1-thEr zijn diverse mogelijkheden voor een dakopbouw:

  • Bij een platdakwoning is een dakopbouw over de gehele verdieping een mooie optie, hierdoor krijgt u er een behoorlijke hoeveelheid ruimte bij.

  • Ook is het mogelijk om een bestaande ruimte (welke zich niet over de volledige breedte /lengte van de woning bevind) uit te breiden. Denk hierbij aan een opbouw op een garage.

  • Een bestaand dakterras is ook een mooie ruimte voor een extra slaap- en of hobbyruimte.

  • Een nokverhoging is toepasbaar bij een pannendak, ook hierdoor krijgt u er flink wat ruimte bij!

Bekijk de fases van een dakopbouw.